“Părinții care strâng monede virtuale pentru zestrea copiilor”

Sursa aici in Radio Europa Libera Romania: “Crypto-alocația. Părinții care strâng monede virtuale pentru zestrea copiilor“.

În domeniul criptomonedelor, persoanele care le păstrează mai multă vreme de numesc „hodleri”.

E ironic că termenul “HODL” pe care l-a spus caracterul Hodor din serialul “Game of Thrones” e o cheie care îi prevestește moartea. Și a murit dureros. La finalul serialului, există o ușă care le protejează pe personaje care reprezintă “status quo”-ul împotriva zombii de gheață și pe care Hodor trebie să o țînă închisă că să le protejeze. Îl vedem că spune “Hodl” (“hold the door! hodadoor! hodl!”) până zombii de gheață l-au ucis. Nu vreau s-o lungesc… Nu vrei să rămâi la urmă.

Ideea de cryptomonedă e simplă și strategia să investești e la fel că cea cu care investești la bursă. O să cumperi cryptomoneda astăzi, și mâine trebuie să găsești o persoană să îi vinzi la fel cryptomoneda la preț dublu . Dar, pentru că cryptomoneda e monedă, nu trebuie să folosești cryptomoneda. Ai 50 de lei în pantalonii tăi? O să le propui vecinilor tăi că le vinzi 50 de lei la prețul de 100 de lei, și mâine ei pot să vândâ 50 de lei la prețul de 200 de lei. În acest caz, toți o să beneficieze.

Dacă ce îți spun sună că o schemă piramidală, trebuie să îți amintești că piramida e structura cea mai solidâ pe care omenirea a făcut-o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *